Nacht Zonder Dak – Breeze Awards 2014

Een nacht dakloos in Leuven
Door: Kristien VAN DER FLAAS

Zaterdag 10 mei, deze avond was het zover, ik zou samen met nog andere jongeren in een zelfgemaakt kartonnen krotje slapen aan het station van Leuven. Heel de dag keek ik met een bang hartje naar de grijze lucht waar bakken regen uitvielen. Ik wist dat als het deze avond ook zo zou regenen we zouden liggen ploeteren in een brei van nat karton. Er was maar 1 optie: bidden en God vragen of Hij het die avond droog kon laten zijn. Ongeveer 1 uur voordat wij onze krotjes zouden opbouwen stopte het met regenen. Tegen de tijd dat wij vol enthousiasme aan de opbouw van onze krotten begonnen, was de grond volledig droog en zag het ernaar uit dat het die nacht ook droog zou blijven. Een gebedsverhoring! Tijdens het opbouwen van ons krotje (wat echt moeilijker was dan verwacht) zijn er verschillende mensen die voorbijliepen blijven staan om te kijken. Ze vroegen wat we daar nu eigenlijk aan het doen waren. Als we hen dan vertelden dat we daar zouden slapen en dat sponsors ons daar geld voor hebben gegeven dat naar straatkinderen gaat, hadden ze bewondering voor wat we deden. Nadat ons krot (min of meer) recht stond was het spannende moment daar, hoeveel hadden we nu samen ingezameld? Het was een mooi bedrag van 1955 euro!!

Bij deze ook een dikke merci aan mijn sponsors . Dit geld zal naar de straatkinderen in Burkina Faso gaan die niet 1 nacht zo slapen maar elke nacht weer opnieuw of het nu regent of niet. Dit lijkt misschien een druppel op een hete plaat maar als wij niet opstaan voor de zwakkeren, wie dan wel?

Zondagavond 11 mei, nog nooit heb ik mijn eigen bed zo geapprecieerd. Die avond in krotten slapen heeft er niet enkel voor gezorgd dat er geld werd ingezameld voor straatkinderen maar heeft me er ook weer op gewezen dat ik wat dankbaarder moet zijn voor alles wat ik heb.

(Bron: InterCom, Newsflash van de Evangelische Alliantie Vlaanderen)