Nacht Zonder Dak Sint-Truiden 2014

12 september 2014 was het dan eindelijk zover. Met de leiders van tieners in Zoutleeuw en Sint-Truiden ontvingen we 8 tieners die er naar uitkeken om een Nacht Zonder Dak te beleven. Goed voorbereid en met vertrouwen op Hem vingen we dan ook vanaf 18u de eerste tieners op.

We haalden 940 euro op voor het Pan-Bila project in Ouagadougou, hoofdstad van Burkina Faso. Tearfund is een goede, leuke presentatie komen geven.

Op voorhand hadden we gevraagd geen slaapzakken mee te brengen maar wel voldoende karton om een krot te bouwen. Leider Jürgen wou het wel heel primitief doen om het gevoel van een echte zwerver, dakloze te krijgen door enkel karton te gebruiken.

We hebben nog een paar documentaires bekeken van gelijkaardige projecten. Na een korte boswandeling hebben we nog een film gekeken en zijn we rond 1u ’s morgens (proberen) te gaan slapen.

De meesten hebben goed geslapen. We lagen aan de rand van een bos bij Jonathan Weber in de tuin, een paar honderd meter van de bewoonde wereld. Na een ‘te’ korte nacht voor sommigen, konden we ons weer opwarmen aan de vuurkorf die veel dienst gedaan had als kampvuur de vorige avond. Als bedankje voor de NZD hebben we iedereen getrakteerd op spek en eieren.

Na het ontbijt was het nog even tijd om wat gezellige spelletjes te spelen zoals het spinnenweb waar we iedereen moesten doorsteken om de andere kant te bereiken en een voetbalmatch voor de jongens.

Als afsluiter hebben we nog samen een boterham gegeten en een groepsspel gespeeld waarbij ieder persoon een blad kreeg met voor en achter een letter. Zonder een woord te zeggen moest je voor de groep een woord vormen. Je mocht niet praten.